Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A vállalkozások adminisztrációs terhei is csökkenhetnek

Kálovics Tibor

Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy ahhoz, hogy Magyarország versenyképessége növekedjen elengedhetetlenül szükséges, hogy csökkenjen az adminisztráció szerepe a vállalkozásoknál.

Fotó: eu-tax.hu

Az államtitkár megjegyezte, hogy felmérések szerint egy vállalkozásnak átlagosan évente 277 órája megy el arra, hogy adózáshoz adminisztrációs ügyeket intézzen, és úgy gondolja, hogy a lehető leggyorsabb egyszerűsítést kell elérni az ügyben. 

Mivel szükség van gyakorlati tapasztalatokra és sikeres nemzetközi példák felhasználásra így a Pénzügyminisztérium szeptemberben összehívja a legnagyobb ügyfélkörrel és tapasztalattal bíró adótanácsadó cégeket és szervezeteket. 

Az adótanácskozás során a szakemberek megvitatják többek között az adózást meghatározó törvényeket illetve a jövedéki adótörvénnyel kapcsolatos tapasztalataikat. A tanácskozás során a jövő évi adótörvények is szóba kerülnek, valamint a Pénzügyminisztérium az adótanácsadóktól olyan tanácsot vár amellyel érdemben csökkenthető az adminisztráció. 

Izer Norbert az MTI-nek adott nyilatkozatában megjegyezte, hogy tavaly 3,8 millió magyar állampolgár készítette el adóbevallását, az adóhivatal viszont idén már 4,8 millió állampolgárnak segített és a tavaszi adóváltozásoknak köszönhetően 10 százalékkal sikerült csökkenteni az adónemek számát. 

Az államtitkár hozzátette, hogy véleménye szerint az adótanácskozás abban segíthet leginkább, hogy a vállalkozások adózással összefüggő adminisztrációs terhe a jövőben nagy mértékben csökkenni tudjon.  

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/57834/pics/lead_800x600.jpg
megbízható adózó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?