Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Szeptemberben indul a digitális jólét hitelprogram

Kálovics Tibor

A kis- és középvállalkozások szeptembertől kamatmentes hitélt igényelhetnek digitális fejlesztés céljából az MFB pontokon.

Fotó: MTI

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint a digitális jólét program  a kis- és középvállalkozásokat fogja segíteni a digitalizáció kihívásaival szemben. A miniszter elmondása alapján hat konvergencia régióban körülbelül 300-400 vállalkozás kaphat majd támogatást szeptembertől. 

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy szeptember 1-től a kkv-k a Ginop (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) keretein belül igényelhetik a nulla százalékos hitelt. A cégek 5 és 200 millió forint közti összeget vehetnek fel a programban rendelkezésre álló 7,5 milliárdból. Fontos megjegyezni, hogy a maximum hét évre igénybe vehető hitel futamideje alatt nem fognak változni a feltételek. 

A programban nyolc bank működik együtt összesen 642 MFB ponton, és Bernáth Tamás elmondta, hogy a kkv-k számára ezek az intézmények mentorálási lehetőséget is biztosítanak. 

Palkovics László kitért arra, hogy a digitalizáció és a robotizáció miatt kezd átrendeződni a munkaerő piac és a program abban segíti a magyar vállalkozásokat, hogy digitalizációs és innovációs képességek területén valamint versenyképességben fel tudjanak zárkózni a külföldi versenytársaikhoz. 

Az MFB arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a digitális jólét programban azok a cégek lesznek elsősorban támogatva amelyek digitális termékek és szolgáltatások fejlesztését célzó projektekben vesznek részt, de többek között tárgyi eszközök beszerzése, immateriális javak vásárlása vagy szabadalmi költség is elszámolható lesz bizonyos keretek között. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/57590/pics/lead_800x600.jpg
Digitális Jólét Program,Palkovics László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?