Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A Kamara jelentős béremelkedésre számít

Az Mfor.hu-nak nyilatkozott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Csoltó Gábor. Az elnök álláspontja szerint a szociális hozzájárulási adót a kormány és a munkavállalók közötti megállapodás értelmében legalább 2 százalékponttal csökkenteni kell majd. Ennek ütemezése nem ismert, azonban a kamara – elsősorban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - a kormány rendelkezésére áll konzultáció céljából. A BKIK úgy véli, hogy a 2017-es bázishoz képest 2019 végéig akár 15 százalékos átlegbér-emelés is megvalósulhat, ami akár további szocho-csökkentésre is lehetőséget biztosít.

A béremelések kapcsán Csoltó Gábor arra számít, hogy az infláció, a bérterhek csökkentésének mértéke, a munkavállalók cafeteria-elemekhez való ragaszkodása és a munkaerőhiány egyszerre lesz hatással a keresetek tényleges növekedésének mértékére. A minimálbért és a garantált bérminimumot viszont nem ajánlott az átlagbérnél nagyobb mértékben emelni.

Az elnök arra is kitért, hogy összesítették a kamarai regisztrációs díjakkal kapcsolatos elmaradásokat. Az összesen több százmillió forintra rúgó tartozásokról szóló felszólító leveleket augusztus végén küldik majd ki az elmaradásban lévő vállalkozásoknak.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/57532/pics/lead_800x600.jpg
adócsökkentés,béremelés,BKIK,Csoltó Gábor,szociális hozzájárulás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?