Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Akár tovább növekedhetnek a fizetések

Kálovics Tibor

Regős Gábor a Századvég elemzője a Magyar Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy elképzelhető, hogy a következő félévben is nőhetnek a bérek Magyarországon.

Fotó: napi,hu

A közgazdász kifejtette, hogy bár lehetőség van a bérnövekedésre Magyarországon, ám az inflációt és a gazdasági növekedést meghaladó béremelésnek is megvan a felső határa. 

Hazánkban jelenleg közel 10 százalékponttal marad el a bérhányad így lehetőség van a béremelésre, viszont a magyar tulajdonú cégeknél ezt nehezebb lehet kivitelezni mivel a kutatások szerint ezeknél a cégeknél magasabbak a fizetések. Regős Gábor úgy gondolja, hogy ezeknél a cégeknél beruházásokra, fejlesztésekre van szükség. 

A szakértő nyilatkozatában elmondta, hogy júliusban 11.2 százalék volt az éves béremelkedés üteme amely magyarázható a munkaerőhiánnyal valamint a kormány hatéves bérmegállapodást segítő lépéseivel. 

Az elemzések szerint a nagyobb bért fizető ágazatokban kisebb növekedés volt tapasztalható, a kisebb bért biztosító ágazatokban jobban emelkedtek a bérek. 

Regős Gábor elmondta hogy a béremelkedések kapcsolatba hozhatóak a kiskereskedelmi forgalom első fél évben mért 6,8 százalékos növekedésével is.

Címkék: béremelés
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/57452/pics/lead_800x600.jpg
béremelés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?