Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A vidéki kisvárosok adják az ingatlanpiac gerincét

Kálovics Tibor

A Duna House és a KSH adatai alapján a vidéki nagyvárosokban valamint Budapesten zajlott az ingatlantranzakciók közel 40 százaléka az elmúlt egy évben.

 

Fotó:Auditpont.hu

A tavalyi évben több mint 153 ezer ingatlan cserélt gazdát, az elemzők idén 160-180 ezer lakástranzakciót várnak. Az adatok alapján megállapítható, hogy amíg néhány évvel ezelőtt a tranzakciók 47 százaléka zajlott a nagyobb városokban addig ez az érték ma már 39 százalék. Budapest is visszaesett ezen a területen, fővárosunk ma már csak 24 százalékos részesedéssel bír a korábbi 30 helyett. 

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője a profitline.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a vidéki nagyvárosok közül az utóbbi időben Győrben, Debrecenben és Miskolcon volt jelentős mértékű ingatlanpiaci bővülés. A nagyvárosok mellett viszont olyan kisebb városok is növekedést értek el, mint Tiszafüred, Fonyód, Dunaföldvár, Ajka, Szekszárd vagy Jászberény.

Az, hogy a piac ennyire átrendeződött magyarázható a növekvő árszinteknek is. Amíg a válság ideje alatt és az azt követő néhány évben Budapesthez és környékéhez volt köthető a legtöbb tranzakció addig a piac megélénkülése mára átgyűrűzött a vidéki városokba is. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/57151/pics/lead_800x600.jpg
ingatlanbérbeadás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?