Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Varga Mihály szerint csökkenhet az adókerülés mértéke

Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a NAV új szisztémájának köszönhetően nemcsak csökken az adminisztráció mértéke, de a csalások is könnyebben feltárhatóvá vállnak.

Fotó: MTI

A pénzügyminiszter kijelentette, hogy hazánk az új online számlarendszer miatt is kiemelkedőnek számít az Európai Unióban és annak hatékony alkalmazása is mintának minősül. Hozzátette, hogy az új rendszer nem oldja meg az adócsalás és az adókerülés problémáját, de kockázatelemzéssel és a gyors feltárással hamarabb fel lehet tárni ezeket a problémákat. 

Varga Mihály a gazdaságfehérítés hatékony eszközének nevezte az online számlarendszert amelyet a közúti áruforgalmat ellenőrző rendszerrel és az online pénztárgéprendszerrel említett egy lapon. 

A miniszter elmondása szerint augusztus 14-ig közel 7,5 millió számla érkezett a NAV-hoz és már több mint 270 ezren regisztráltak az új rendszerben. 

Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta a kormány szándékait az online számlarendszerrel kapcsolatban:

" A kormány célja az, hogy ne az adók növekedésével érje el a költségvetési bevételek emelkedését, hanem azzal, hogy az érvényben lévő adókat mindenki befizesse.Az online számlázás bezárja a kiskapukat a tisztességtelen adózók előtt, javítva az adómorált, aminek köszönhetően a tárca számításai szerint 10 százalék alá zsugorodhat az adórés, vagyis az adóelkerülők miatt az államkasszából kieső összeg"

- jelentette ki a pénzügyminiszter. 

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/57083/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-18 17:31:46
Liberálbolsevikok !
Szokásotokhoz híven lehet mocskolni, ócsárolni a gazdasági életünk két meghatározó emberét, csak semmi értelme.
Ugyanis a gyakorlat már hosszú évek óta a pénzügyminiszter és a MNB elnökének gazdaságpolitikáját, tisztességes munkáját igazolta és igazolja ma is.
Nemrég olvastam, hogy Varga Mihály miniszter urat a választókörzetében - Karcagon - díszpolgárnak választották meg.
Nyilván nem véletlenül tették !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?