Blogolj!

Hőenergiával fűthetik a szegedi házakat

Kálovics Tibor

A Közbeszerzési Értesítő szerint két év múlva már geotermikus hőenergiával lehet fűteni Szeged négy városrészét is.

Fotó:napi.hu

Ha a közbeszerzési eljárás sikeres lesz, akkor Szegeden az északi, a rókusi, az odesszai és a felsővárosi városrészben is geotermikus energiával lehet majd fűteni. 

A beruházás nyertesének egy 2000 méteres termelőkutat valamint és két darab 1800 méteres sajtolókutat, valamint az Odessza városrészben fel kell majd újítani a sajtolókutat is. Az így megtermelt hő a Szetáv Kft hőközpontjain keresztül juthat majd el a lakásokba. A pályázat két évet ad a nyertesnek a kutak fúrására és a kiegészítő munkák elvégzésére. 

A pályázatra olyan cégek jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek az elmúlt öt évben 1880 méter talpmélységű pannon homokkőbe (vagy azzal egyenértékű más kőbe vájt sajtolókúttal, valamint referenciaként fel kell mutatni  egy 1000 méteres ferdefúrású termelő- vagy visszasajtoló kutat és egy legalább 1400 méteres, 200 milliméter átmérőjű hővezetéket is.

A pályázatok benyújtására szeptember 21-ig van lehetőség, a közbeszerzési tervet a  Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tette közzé és a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program keretében uniós pénzből fog megvalósulni a program. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/56866/pics/lead_800x600.jpg
Geotermikus energia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?