Blogolj!

10 százalékkal nőttek a fizetések

Kálovics Tibor

A KSH legfrissebb adatai szerint májusban átlagosan 10 százalékkal, mintegy bruttó 30-40 ezer forinttal nőttek a fizetések az egy évvel korábban mért számadatokhoz képest.

Fotó: hvg.hu

A Magyar Idők információi szerint nemcsak a fizetések nőttek egy év alatt, hanem a munkáltatók a munkavállalók számát is növelni tudták. A KSH 19,4 százalékos béremelkedést mért az egészségügyben, jelenleg 323 ezer forint az átlagbér ebben a szektorban. A közigazgatásban dolgozók átlagosan 35 ezer forintból többel gazdálkodhatnak, de a szociális ágazatban dolgozók fizetése is növekedett. 

A versenyszférában 10-14 százalékos emelkedésről lehet beszélni, a KSH adatai alapján ez leginkább az év eleji bértárgyalások miatti emeléseknek köszönhető. A versenyszféra ágazatai közül az információs és a kommunikációs ágazatban tapasztalható a legnagyobb mértékű (mintegy 55 000 Ft) jövedelemnövekedés. 

A pénzügyi és biztonsági területeken lehet jelenleg a legjobban keresni, átlagban 515 ezer forintot, de a tudományos és műszaki területeken is 400 ezer forint felett van az átlagkereset. A turizmus-vendéglátás, az építőipar, valamint az egyéb ipari területek cégei 10 százalékos felzárkózást produkáltak. 

Címkék: fizetés
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/56782/pics/lead_800x600.jpg
fizetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?