Blogolj!

A fával és szénnel tüzelők is megkapják a rezsicsökkentést

Kovács Zoltán kormányszóvivő tájékoztatta az MTI-t, hogy a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken a fával illetve szénnel tüzelők is megkapják a téli rezsicsökkentést.

Kovács Zoltán közleményében az áll, hogy a kormány célja, hogy a rezsicsökkentést azok a családok is megkapják télen, akik olyan településen élnek amely rendelkezik kiépített gázhálózattal, de ők valamiért fával vagy szénnel tüzelnek. A kormány számításai szerint így újabb 800 ezer magyar család részesül a rezsicsökkentésből.

A közlemény szerint az érintettek október 15-ig jelenthetik be a támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál. Az igényeket október végéig összegzi a Belügyminisztérium majd a kormány átutalja a szükséges forrást a helyi önkormányzatoknak.

Az önkormányzatoknak 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról kell majd gondoskodniuk. Az igénylők a téli fűtési szezonban vehetik majd át a tüzelőanyagot.

Csak az rendelkezhet a támogatással, aki korábban még nem kapott támogatást és az igénylőnek erről nyilatkoznia is kell.

A 284, gázszolgáltatással és távhőszolgáltatással nem rendelkező településsel már megkötötte a megállapodását a Belügyminisztérium. Ezeken a településeken az önkormányzatoknak szeptember végéig gondoskodniuk kell arról, hogy a családok készpénzben megkapják a téli rezsicsökkentést. Ebbe a kategóriába 29 ezer háztartás tartozik, támogatásukra a kormány 346 millió forintot biztosít.

Fotó:BeregiHirek.hu

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/56157/pics/lead_800x600.jpg
rezsicsökkentés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-30 15:15:47
A kormány már megint tartotta a szavát.
Hát nem szörnyű ez, libcsik ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?