Blogolj!

Komoly gazdasági lehetőség van a borászatban

Kálovics Tibor

Az Agárminisztérium közleménye szerint mivel a borászatban komoly lehetőség lehetőség van, így a vidékfejlesztési program keretében 50 milliárd forintot fordítanak az ágazatra.

Kiss Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Zalaszabarban a Kányavári Borbirtok üzemépületének átadásán beszélt arról a pályázatról amelyet ősszel írnak ki élelmiszeripari beruházásokra, köztük borászati fejlesztésekre.

A pályázat célja, hogy az alapanyag megtermelése mellett  hozzáadott értéket is képviseljen a feldolgozás ezáltal pedig megbízható minőségű magyar termékek kerüljenek az élelmiszerpiacra.

Kiss Miklós Zsolt szerint a Szabadics család tulajdonában lévő borászat jó példa arra, hogy 3-4 hektáros szöllészetekre is érdemes alapozni a jövőben.Az államtitkár hozzátette, hogy azok a vállalkozók,akik a megtermelt bevételt visszaforgatják a termelésbe a vidék gerincének számítanak. 

Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke az átadóünnepségen elmondta, hogy Település- és Területfejlesztési Operatív Programban 23 millió forintot fordítanak Zalában a kistelepülések fejlesztésére. Szerinte Zalának adott a lehetősége, hogy "gazdaságilag kitörő" megye legyen, ezt már csak az a tény is bizonyítja, hogy Budapest után Zala a legkedveltebb magyarországi célállomás a vendégéjszakák számát tekintve.

Szabadics Zoltán a birtok tulajdonosa elmondta, hogy céljuk az, hogy a többi zalai borászattal összefogva visszaállítsák a térség borvidékének rangját.

Fotó: profitonline.hu

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/55979/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?