Blogolj!

Több mint 600 Digitális Jólét Program Pont létesült Magyarországon

Kálovics Tibor

A ma délután Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Digitális Jólét Program hálózatának több mint egyharmadát szerelték fel a mai kornak megfelelő technikával és wifivel.

Fotó: djnkft.hu

A magyar kormány célja, hogy a magyar polgárok és vállalkozások a digitalizáció nyertesei közé tartozzanak. A Digitális Jólét Program valamennyi helyszínén több mint kétmillió forint értékű fejlesztés és mentorprogram valósul meg a cél elérése érdekében.

Év végére az érdeklődök 1500 fejlesztési ponton azonos felkészültségű mentorokkal és korszerű digitális eszközökkel találkozhatnak az érdeklődők.

Kara Ákos államtitkár a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a pályázat keretében közel 1400 nyertest hirdettek ki és 600 pontot már fel is szereltek új eszközökkel. Az első megújult DJP pontot Várpalotán adták át, Veszprém megyében további 51 helyszínen lesznek elérhetőek a program szolgáltatásai.

Az államtitkár szerint a program legfontosabb céljai közé tartozik a digitális alapkészségek fejlesztése valamint a digitális jártasság növelése. Elmondása szerint ezek a kompetenciák a közösségi pontoknak köszönhetően javulhatnak és így a munkaerőpiacon is hasznosak lehetnek.

Bóka István Balatonfüred polgármestere elmondta, hogy a városi könyvtárban létrehozott digitális pont közel 40 ezer érdeklődőt ismertet meg az informatikai szolgáltatásokkal.

Fromann Richárd, a Digitális Jólét Koordinációs Központ vezetője kifejtette, hogy a pontok mindenki számára elérhetőek, és fejleszthetik az érdeklődök digitális kompetenciáit a mentoroknak köszönhetően.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/55790/pics/lead_800x600.png
Digitális Jólét Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?