Blogolj!

Regisztrálj, amíg nem késő!

Az Online Számla rendszerben való adatszolgáltatás előfeltétele a regisztráció. Cikkünkben ennek menetét ismertetjük.  

Július elsejétől új rendszerben kell számlaadatot szolgáltatni a NAV részére. Nem számít, hogy a felhasználó a számláját számlázó programmal, vagy kézzel készíti el – a belföldi adóalany számára kiállított, legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlákról adatot kell szolgáltatni. Minderre a NAV honlapjáról elérhető Onlina Számla aloldalt kell használni. Első lépésként regisztrálni kell az ügyfélkapus adatok felhasználásával.

Miután azonosította adatait a vállalkozást képviselő személy megkezdheti a regisztrációt. A létrehozott elsődleges felhasználó a web felületén teljes körű intézkedési joggal rendelkezik.

Számlázó programmal történő adatküldéskor szükséges létrehozni egy úgynevezett „technikai felhasználót is”, amihez külön jelszó és jogosultsági szint beállítása szükséges. Erre azért van szükség, hogy az adatszolgáltató számlázó programja a számlákat időben, emberi beavatkozás nélkül továbbítani tudja a NAV-hoz. Miután a technikai felhasználót is regisztrálták, elérhetők lesznek a NAV-val való gépi kommunikációhoz szükséges technikai elemek.

Az Online Számla rendszerben lehetőség van egy másodlagos felhasználó létrehozására is, akinek a jogosultságát az elsődleges felhasználó szabhatja meg.

Regisztrációra július 1-e után is van lehetőség, ám az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig el kell végezni a regisztráció műveletét.

Az Online Számla rendszerben az adózó regisztrálhat valamint az, aki a NAV előtt meghatalmazottként vagy törvényes képviselőként eljárhat az adatszolgáltatásra kötelezett vállalkozás nevében.

További információk a NAV Online Számla aloldalán: https://onlineszamla.nav.gov.hu.

 

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/54873/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?