Blogolj!

Nagyszerű fordulat: szárnyalni kezdett a forint!

Kedd délelőtt óta jelentősen erősödik a forint a főbb devizákhoz képest kedden délelőtt. Elemzők egyelőre nem tudják a pontos okot.

Fotó: pixabay.com

Az MTI tájékoztatása szerint a bankközi devizapiacon 9.15 órakor 330,48 forinton, napi csúcson jegyezték az eurót, de 10.30-kor már csak 328,22 forintot ért. Emlékezetes, hétfőn a forint történelmi mélyponton, 330,75 forinton is állt az euróval szemben.

Kedden aztán hirtelen irányváltások alakultak ki az árfolyamban, és jelentős forinterősödés bontakozott ki rövid idő alatt. 14 óra körül is tartott a hullám, ekkor már 327,3-nál járt az euró jegyzése, ami új csúcs péntek reggel óta.

Az euróhoz hasonló folyamat tapasztalható egyéb valuták esetében is. A dollár árfolyama például 283,68 forintról 281,44 forintra süllyedt kedden 10.30-ra, 14 órakor pedig 280,6-nál járt a bankközi piacon.

Elemzők egyelőre nem tudják a forinterősödés pontos okát. A Portfolio.hu gazdasági szakportál az erősödő kamatemelési várakozásra utal, de hozzáteszi, ez továbbra is csak hipotetikus magyarázat.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/55141/pics/lead_800x600.jpg
árfolyam,deviza,dollár,euro,forint,gazdaság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-04 12:14:36
Mondja már ki végre valaki ebben az országban, hogy az ismert, amerikai spekuláns, hetek óta, az Orbán-fóbiájától vezéreltetve, bosszúból rángatja - immár nem először - a magyar forintot, valamint vele párhuzamosan a cseh és a lengyel fizetőeszközt is !!!!!!
A korábbi akciójáért annak idején keményen meg is "mázsálták" ezt a szélhámos senkiházit, bízzunk benne, hogy így lesz ez most is !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?