Blogolj!

Csökkenő részvényforgalom mellett emelkedet a BUX

Több mint két százalékos emelkedést produkált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a legutóbbi héthez képest.

A BUX 36 127,71 ponton fejezte be a kereskedését a héten, ez pedig 2,07 százalékkal több mint az előző heti zárás során. (731,09 pontos emelkedést jelent ez a növekedés.)

A részvénypiac eheti forgalma 40,126 milliárd forint volt amely csökkenő forgalmat jelent az előzőheti több mint 48 milliárdos forgalomhoz képest. A vezető részvények ára közül csak a Magyar Telekomé nem emelkedett.

Az Equilor Befektetési Zrt elemzése szerint a BUX egy meglehetősen szűk sávban mozgott az elmúlt héten. Az elemzés kiemeli, hogy a MOL áttört egy fontos ellenállási szintet, és a részvények ára a jövő héten tovább emelkedett. Az OTP részvényeivel kapcsolatban szintén emelkedés várható. Elemzők szerint a Zwack részvényeinek értéke csökkenhet a népegészségügyi adó gyümölcspárlatokra való kivetése miatt.

A MOL részvények értéke több mint 4 százalékot emelkedett, egy részvény jelenleg 2722 forintot ér. A Telekom részvényértéke közel 1 százalékkal csökken (0,99%). Az OTP részvényei szintén erősödtek, heti forgalama pedig meghaladta a 23,7 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3997,71 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 33,45 ponttal, vagyis 0,83 százalékkal csökkent.

Címkék: bux, tőzsde
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/55041/pics/lead_800x600.jpg
bux,tőzsde
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?