Blogolj!

Jövő héten tárgyalják a 2019-es költségvetést

Hétfőtől kezdve ötnapos tart az Országgyűlés ahol szerda és péntek között 30 órás időkeretben a képviselők véleményezik a kormány jövőévi költségvetési javaslatát, valamint megvitatják a 2019-es adóváltozási terveket is.

Fotó: http://profitline.hu/

Az ülés hétfőn veszi kezdetét a nemrégiben elhunyt MDF-s képviselőre Kormos Sándorra emlékeznek. A napirend utáni felszólalások után az interpellációk és az azonnali kérdések kerülnek sorra - áll a a parlament honlapján.

Kedden kerülhet terítékre a belügyminiszter indítványa amelynek témája a Magyarország biztonsági értékét sértő külföldi beruházások ellenőrzése lesz, valamint a pénzügyminiszter szociális hozzájárulási adóról szóló előterjesztése. A kabinet utolsó napirendként egy ötórás időkeretben tárgyalja a jövőévi adóváltoztatási terveket.

A 2019-es költségvetés tárgyalása szerdán veszi kezdetét egy megemlékezést követően az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének felszólalásával. Ezt követően a pártok vezérszónokai mondhatják el érveiket, ellenérveiket 30-30 percben.

A büdzséről szóló általános vita pénteken a kormány képviselőjének 30 perces zárszavával ér véget. Utolsó napirendi pontként a kormány a költségvetést megalapozó törvénymódosításokat tárgyalja, előreláthatóan ötórás időkeretben.

Címkék: költségvetés
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/54659/pics/lead_800x600.jpg
költségvetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?