Blogolj!

Folytatódik az adócsökkentés!

Kecskés István

Tovább folytatódik az adócsökkentés Magyarországon - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten beterjesztett adójogi változásokról elmondta, hogy a szociális hozzájárulási adó mértéke, amely

öt éve még 27 százalék volt, jövőre további két százalékkal 17,5 százalékra csökken. A gazdasági növekedés függvényében további adócsökkentések lehetnek a következő években,

reményeik szerint négy év múlva a szociális hozzájárulási adó mértéke 11,5 százalék lehet.

A családi adókedvezmény további növelésével kapcsolatban elmondta, hogy az két gyermek esetén eléri majd a havi 40 ezer forintot. A nyugdíjasoknak munkavállalás esetén csak szja-t kell majd fizetniük, más teher nem kerül a bérükre. 

Összegzése szerint a jövő évi adótörvények szolgálják az adócsökkentést, az adóegyszerűsítést, és olyan társadalompolitikai szempontokat is figyelembe vesznek, mint a népegészségügy. Lezárnak fontos és hosszú ideje tartó vitákat, és nyitva hagyják a jövőre nézve a gazdasági teljesítő képesség fényében a további adócsökkentés lehetőségét.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/54521/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?