Blogolj!

Bevándorlási különadót vezet be a kormány

A magyar kormány benyújtotta a parlamentnek azt az adócsomagot amely tartalmazza a 25 százalékos bevándorlási különadót.

Fotó: MTI

Az adó kivetését azzal indokolja a kormány, hogy bizonyos szervezetek különféle eszközökkel segítik a bevándorlást és ezek miatt a tevékenységek miatt Magyarországnak többet kell költenie határvédelemre. Mivel a kormány szerint nem tartozik a közös teherviselés alá, hogy a társadalmat terhelik ezek a költségek így indokolt a különadó kivetése.

Az adókötelezettséget minden bevándorlást anyagilag segítő vagy támogató szervezőre kivetik, függetlenül attól, hogy a szervezet magyar-e vagy sem.

Bevándorlást segítő tevékenységnek számít a bevándorlás elősegítésével kapcsolatos médiaszemináriumok szervezése illetve annak médiakampányában való részvétel is. Egy ilyen hálózat kiépítése és működtetése valamint a bevándorlást pozitív színben feltüntető propaganda tevékenységek is.

A kormány úgy véli, hogy a bevándorlásba nem tartozik bele a szabad mozgás illetve tartózkodási joggal rendelkező személyek áttelepítése. Magyarország kormánya szerint az adó mértéke egyenlő azzal a hatással amit a bevándorlást segítő szervezetek kifejtenek.

Az adó elsődleges alanyai a támogatást nyújtó szervezetek amelyeknek a támogatás átadása utáni hónap 15. napjáig kell nyilatkozniuk a különadó teljesítéséről. Amennyiben ez valamely szervezet nem teszi meg, akkor a NAV ellenőrzést végezhet és szankcionálhat. Azok a pártok, pártalapítványok amelyeknek mentességét nemzetközi szerződés biztosítja nem számítanak adóalanynak.

Címkék: bevándorlás
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/54440/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?