Tőzsde: hiába az átlagfeletti forgalom, gyengült a BUX

A Budapesti Értéktőzsde 1,68 százalékos csökkenéssel 36 038,96 ponton zárt pénteken. A csökkenés oka a vezető részvények mérséklődése az előző napi záráshoz képest.

Fotó: tozsdeforum.hu/

A részvénypiac forgalma 27,4 milliárd forint volt a pénteki napon,a vezető részvények azonban mérséklődtek csütörtökhöz képest.

Nagy András az  Erste Befektetési Zrt. igazgatója a Magyar Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy amíg Európában is csökkentek a részvényárak, ám amíg máshol 0,5 és 1 százalék közé volt tehető a csökkenés, addig hazánkban ez átlépte a másfél százalékot.

Az elemző a gyengülés okát leginkább abban látja, hogy az OTP és a Richeter részvényei is 2,5 százalékot csökkentek az elmúlt napon. Szakértők szerint ennek az értékesésnek nincs egyedi oka. A részvényekkel való kereskedést nagy forgalom jellemezte. A 27,4 milliárdos érték háromszorosa egy átlagos nap értékének.

A MOL részvényei 0,37 százalékkal vagyis 10 forinttal csökkentek, az OTP részvények értéke a nap végére 9945 Forintra esett vissza, de a Magyar Telekom részvényárai is 1,67 százalékot gyengültek a nap folyamán.

A tőzsdei forgalom legnagyobb részét így is az OTP részvények adták mintegy 16,3 milliárd forintot.

Címkék: bux, tőzsde
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/54232/pics/lead_800x600.jpg
bux,tőzsde
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?