25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

EU-agrárpénzek – V4-ek, Balti országok közösen a csökkentés ellen

A Visegrádi Négyek, valamint a balti országok is egyetértettek abban, hogy elfogadhatatlan a Közös Agrárpolitikára (KAP) fordítható uniós források 2020 utáni időszakra javasolt csökkentése, különös tekintettel arra, hogy a megjelent jogszabályi javaslatok lényegesen több terhet rónának a gazdákra – mondta Nagy István agrárminiszter Bábolnán, a magyar V4-elnökség záró agrárminiszteri találkozóján.

A magyar agrártárca számításai szerint az Európai Bizottság (EB) javaslata alapján a magyar KAP-források – 2018-as összehasonlító áron – a közvetlen kifizetéseknél 16,4%-kal, míg a vidékfejlesztési támogatásoknál 26,6%-kal csökkennének a 2020 utáni hétéves költségvetési időszakban, írja az agrártárca közleménye.

Nem kérhető több a gazdáktól úgy, hogy közben a Bizottság drasztikus mértékben csökkenteni akarja a támogatásokat. A Közös Agrárpolitikából származó forrásokat továbbra is a gazdáknak kell kapniuk.

A különösen a tejelő és húshasznú szarvasmarhatartókat, a juhtartókat, a kertészeket vagy a fehérjenövényt termesztő gazdálkodókat segítő, termeléshez kötött támogatások jelenlegi támogatási szintjének megtartása nehéz feladatnak ígérkezik.

„Szövetségeseinkkel mindent megteszünk a támogatások megőrzése érdekében” – mondta Nagy István.

A Visegrádi Négyek agrárminiszterei, valamint Bulgária, Horvátország, Románia és Szlovénia tárcavezetői együttműködésük során most először egészültek ki a balti országok képviselőivel, és folytattak egyeztetéseket aktuális agrárpolitikai kérdésekről.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/54082/pics/lead_800x600.jpg
agrárium,balti országok,Közös Agrárpolitika,Nagy István,Visegrádi Négyek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?