Hétfőtől kemény NAV-ellenőrzés indul

Nagyszabású akcióba kezd hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban, június 11-től fokozott hatósági jelenléttel számolhatnak a Budapesten működő kereskedők, vendéglősök, más vállalkozások.

Az adóhatóság munkatársai főként a taxisokat, vendéglátósokat, ajándékboltosokat keresik majd fel

Mint a Magyar Idők beszámolt róla, az ellenőrzésekhez az ország több pontjáról érkeznek a fővárosba szakemberek. Az akcióban összesen több száz revizor és pénzügyőr vesz majd részt. Kis Péter András NAV szóvivő beszélt arról is, mely gazdasági szereplők számíthatnak leginkább arra, hogy megjelennek náluk az adóhatóság munkatársai.

Főként azoknál a vállalkozásoknál lesznek ellenőrzések, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők. Az információkat felhasználva vendéglátóegységeket, ajándékboltokat keresnek fel a revizorok és a fináncok, de piacokon és vásárcsarnokokban működő vállalkozásoknál is megjelennek majd a NAV emberei, ahogyan a személyszállítással foglalkozók sem maradnak ki.

Az ellenőrökre elsősorban a főváros V., VI., VII. és IX. kerületében lehet számítani. Az akció­ban a NAV azt vizsgálja meg, hogy az érintett gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és bejelentették-e alkalmazottaikat. Ezek mellett a készpénzkészletekről is tudakozódni fognak az ellenőrök, miközben a pénzügyőrök a jövedéki termékek, vagyis az italok és a cigaretta forgalmazásának vizsgálatára kerítenek sort.

Az adóhatóság munkatársai főként a taxisokat, vendéglátósokat, ajándékboltosokat keresik majd fel.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/53916/pics/lead_800x600.jpg
Ellenőrzés,NAV,taxisok, vendéglátósok, ajándékboltosok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?