BKIK – Nagyon várják az új elnök munkába állását

Sajátos hangulatú küldöttgyűlést tartott csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Levezető elnöke az a Krisán László volt, aki helyére már másfél hónappal ezelőtt megválasztották az utódját Csoltó Gábor személyében. Azzal a feltétellel szavazták meg – éppen Krisán László kérésére –, hogy majd csak június 1-től lép teljes hatáskörrel hivatalba.

Csoltó Gábor (j) szakmai kérdésekről beszélget a kereskedelmi tagozat elnökével.

Csoltó Gábor az ipari tagozat eddigi vezetője, aki elnökként - átmenetileg, rövid időre - betölti továbbra is e funkciót, óriási támogatottsággal nyerte el a bizalmat április derekán. Ennek ellenére természetesen nem tudott hozzákezdeni az érdemi munkához, hiszen a tényleges hatáskörrel csak péntektől rendelkezik.

A küldöttgyűlésen érezni lehetett, hogy a résztvevők várják már a holnapot, szeretnék már a hátuk mögött tudni az elmúlt, Krisán László nevéhez kötődő időszakot. Bár a részvételi hiányosságok miatt csak fél órával később kezdődhetett az ülés, amikor a határozatképességet már a létszámtól függetlenül meg lehetett állapítani. Egy bő fél óra alatt véget is ért tokkal vonóval. Ez is arra utal, hogy igazából nem volt tétje már ennek az összejövetelnek, függetlenül attól, hogy azért érdemi döntések is születtek. Például arról, hogy az elmúlt egy esztendőben komoly vagyonvesztés következett be a kamaránál. Az átadás átvételhez ugyanis nyilván a kasszakészítés is hozzátartozott. Így a küldöttek tudomásul vették, hogy mintegy kétszáz millió forint mínuszban van a költségvetés, amiről később, a sajtótájékoztatón Csoltó Gábor elmondta, hogy ez a mérték a korábbi esztendők hasonló adataihoz képest is jelentős. Mindent elkövetnek azonban, hogy már az év végére javítsanak a pénzügyi helyzeten.

Szóval, lesz feladata bőven az új vezetésnek, hogy rendbe szedje a BKIK dolgait, ám ettől a hatalmas tapasztalattal és szakmai ismeretekkel rendelkező Csoltó Gábor egyáltalán nincs megijedve. Többször hangsúlyozta, hogy a kamara tagjai hamar tapasztalni fogják, hogy például a tájékoztatásban milyen határozott előrelépésekkel találkozhatnak majd a vállalkozók. Mindenképpen a BKIK szolgáltató jellegét akarják erősíteni, mert így tudják szorosabbra fűzni a szálakat a szervezet és a 210 ezres budapesti vállalkozótársadalom között. A hatékonyságuk növelésével szeretnének hozzájárulni a magyar gazdaság erősítéséhez.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/53409/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Csoltó Gábor,küldöttgyűlés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?