Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A Székely Fesztivál a gazdasági kapcsolatokat is erősíti

Egyre több új kapcsolat épül az itthoni és a külhoni magyar vállalkozások között, egyre több új lehetőség nyílik meg arra, hogy a vállalkozások piacokat és partnereket találjanak maguknak – hangsúlyozta Varga Mihály a IV. Székely Fesztivál mai megnyitóján.

Fotó (NGM)

A nemzetgazdasági miniszter az esemény fővédnökeként Tarlós István főpolgármesterrel, Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel, valamint a székelyföldi Maros, Kovászna és Hargita megye tanácsának elnökeivel Péter Ferenccel, Tamás Sándorral és Borboly Csabával nyitotta meg a háromnapos gasztrokulturális majálist, írja a nemzetgazdasági tárca közleménye.

Varga Mihály kijelentette: közös célunk, hogy Székelyföld is be tudjon kapcsolódni abba az egyre élénkülő gazdasági vérkeringésbe, amely Magyarországot jellemzi. Mint mondta: fejlesztési terveink kialakítása, döntéseink és intézkedéseink meghozatala során mindig kiemelt figyelmet kapnak a magyarlakta határon túli területek, így Székelyföld is.

A gazdasági kapcsolatok és a vállalkozások lehetőségeinek bővítését, erősítését szolgálja az is, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház hét irodát működtet Erdélyben: Aradon, Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben. A közös gazdasági tér erősödését szolgálja a Határ menti Gazdaságfejlesztési Program is, amely elsőként a Mezőség Maros megyéhez tartozó részén indult el. Magyarország 2017. és 2018. évi költségvetése 1-1 milliárd forinttal járul hozzá a program megvalósulásához. Egy tavalyi döntés értelmében több mint ötszáz erdélyi vállalkozást támogatott a magyar kormány mintegy másfél milliárd forint értékben.

A budai Millenárison mától három napon át mintegy 150 erdélyi vállalkozás termékeivel és Székelyföld kulturális értékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/52477/pics/lead_800x600.jpg
Székely fesztivál,Tarlós István,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?