Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Gyarapodó családok – 65 százalékkal több új lakás

A reáljövedelmek folyamatos emelkedése és a Családi Otthonteremtési Kedvezmény sikere meghozta kedvező hatását. Az első negyedévben soha nem látott mértékben, éves összevetésben 65 százalékkal bővült a használatba vett új lakások száma, ami közel 3400 új otthont jelent. Az emelkedés az Otthonteremtési Program eredményességét is tükrözi, írja a nemzetgazdasági tárca közleménye.

2018 első három hónapjában az új építési engedélyek és egyszerű bejelentések darabszáma 9 850 volt, amely a kimagasló tavalyi teljesítményhez viszonyítva 3,4 százalékos növekedést jelent éves összehasonlításban. Az új építési engedélyek számának az elmúlt évek során megfigyelt emelkedése már számottevően megjelenik a lakásépítések megugrásában is.

A lakáspiac fellendülése a tartósan emelkedő reáljövedelmek mellett a Családi Otthonteremtési Kedvezmény sikerességét is bizonyítja. 2018 márciusával bezárólag összesen 72 ezer család kérelmét fogadták be a bankok, 205 milliárd forint értékben, ami az éves hazai GDP 0,5 százalékát meghaladó összeg.

A kedvező tendenciák az elkövetkező negyedévek során várhatóan tovább erősödnek, ugyanis a kormány által meghozott intézkedések jelentősen élénkítik a lakáspiac keresleti és kínálati oldalát egyaránt. A hatéves bérmegállapodás eredményeként megvalósuló béremelések is pozitív hatással vannak a lakóingatlanok iránti kereslet élénkülésére.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/52100/pics/lead_800x600.jpg
Családi Otthonteremtési Kedvezmény,lakásépítés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?