Blogolj!

Siemens – BME: régóta élen az innovációban

Mint arról beszámoltunk, folytatódik a Siemens Zrt és a Műegyetem gyümölcsöző együttműködése. A különleges alkalomból az idei együttműködési megállapodás szerdai ünnepélyes aláírását Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója is megtisztelte jelenlétével és előadást tartott a negyedik ipari forradalom társadalmi hatásairól.

A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) partnersége idén a 20. évébe lépett. A két szervezet közötti együttműködés sikerét nem csak önmagában az elmúlt két évtized, hanem az ez alatt megvalósult eredményes projektek is jól mutatják. A támogatott hallgatói kezdeményezések nemzetközi megmérettetéseken elért eredményei is büszkeségre adnak okot, a 2012-es Solar Decathlon Europe innovációs versenyen például három kategóriában is dobogós lett a BME fiataljainak saját tervezésű szolárháza.

A Siemensszel közös programokban résztvevő diákok a diplomájuk megszerzése után gyakran a vállalatcsoportnál kezdik meg szakmai pályafutásukat; a kutatás-fejlesztési csapat mérnökei között számos korábbi BME hallgató dolgozik, az evosoft Hungary pedig az egyik legnagyobb foglalkoztatója az egyetemen végzett hallgatóknak.

Az ünnepi alkalomból létrejött találkozó nyilatkozatainak egy-egy fontos megállapítását idézzük.

„Felgyorsult világunkban nem mindennapi, hogy két szervezet két évtizeden keresztül folyamatosan együttműködik. Ezért is értékes az egyetemmel folytatott partnerség, hiszen a magas színvonalú szakképzéssel és a tehetségek szakmai támogatásával közösen teremtünk értéket az egyetem hallgatóinak, az egyetemnek, a hazai iparnak és egyben Magyarországnak is” - mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy „A jövő alakulására akkor lehetünk a legnagyobb hatással, ha élen járunk az innovációban.”

Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora pedig a következőket mondta. "A Műegyetem erős, kölcsönösségen alapuló ipari együttműködések nélkül nem lenne az általunk óhajtott, megelégedettségre okot adó, rendületlen fejlődésben lévő Műegyetem. Mindebben a Siemens immár két évtizede kiemelt partnerünk. Közös eredményeink magukért beszélnek, de a jövő eredményeit a mában folyamatosan tovább kell alapoznunk, azok önmaguktól nem keletkeznek. A kapcsolatok folyamatos gondozása és bővítése, új technológiák, módszerek kifejlesztésére közös innovációs tevékenységünk sikerességének záloga”.

A Siemens 2018-ban is támogatja a BME munkáját: többek között hamarosan kiírnak egy hallgatói versenyt, idén ez alapján nyújtják majd a támogatást az elektromos repüléshez kapcsolódó, műszaki és kreatív szempontból legizgalmasabb kezdeményezéseknek. Emellett egyetemi és diákprojektek infrastrukturális támogatásában vesznek részt, segítik a hallgatók gyakornoki helyekhez és állásokhoz való hozzáférését, illetve továbbra is támogatják az egyetemi kiadványokat, innovatív hallgatói ötleteket, programokat.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51805/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?