Blogolj!

Folytatódik a Siemens és a BMGE sikeres együttműködése

Ma délután aláírások szentesítették, hogy folytatódik a Siemens Zrt és a Műegyetem gyümölcsöző együttműködése. A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) partnersége idén a 20. évébe lépett.

Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláírási ceremónia utáni kézfogások közepette

A két szervezet együttműködése a két évtized alatt számos innovatív hallgatói kezdeményezés megvalósítására adott lehetőséget, amelyek gyakran nemzetközi megmérettetéseken is jól szerepeltek. A különleges alkalomból az idei együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója is megtisztelte jelenlétével és előadást tartott a negyedik ipari forradalom társadalmi hatásairól.

A két szervezet közötti együttműködés sikerét nem csak önmagában az elmúlt két évtized, hanem az ez alatt megvalósult eredményes projektek is jól mutatják. A támogatott hallgatói kezdeményezések nemzetközi megmérettetéseken elért eredményei is büszkeségre adnak okot, a 2012-es Solar Decathlon Europe innovációs versenyen például három kategóriában is dobogós lett a BME fiataljainak saját tervezésű szolárháza.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51770/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?