Blogolj!

Akadálymentes 3-as metró, drágább taxi Budapesten

Bár a nagyközönség nyilván kevésbé örül annak, hogy emelkednek a taxis tarifák, a fuvarozók azonban nyilván annál jobban.

A 3-as metró akadálymentesítését, a taxitarifák 7 százalékos emelését és a Lánchíd lezárását, felújítását megszavazta a fővárosi közgyűlés a szerdai ülésén. Az új fizetős parkolási zónák bevezetéséről, valamint a városnéző buszok piacának koncesszióba adásáról elnapolták a döntést, írta az Index.

Hajdú László, XV. kerületi polgármester bejelentette, hogy lemond közgyűlési madátumáról, mert nyert a választáson, és a Parlamentet választja (egyszerre nem lehet országgyűlési képviselő és polgármester is). Ilyen dilemma elé néz még Csárdi Antal LMP-s és Kocsis Máté fideszes. Mindketten mennek az Országgyűlésbe. A negyedik érintett, Karácsony Gergely viszont marad zuglói polgármester, és marad a fővárosi közgyűlésben.

A 3-as metró felújítása során akadálymentesítik a legtöbb állomást, konkrétan a vonal 20 állomása közül 18 akadálymentesen megközelíthető lesz. Így a rekonstrukciós projekt korábbi műszaki tartalmában nem szereplő öt állomás – Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák – is akadálymentesítve lesz, méghozzá különleges, Magyarországon még nem ismert módszerrel: ferde liftekkel, amik az állomások 3 mozgólépcsője közül az egyik helyét foglalják majd el.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51763/pics/lead_800x600.jpg
Fővárosi Közgyűlés,Metró,taxi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?