Blogolj!

Elismerik: Működik a magyar növekedésösztönző gazdaságpolitika

Újabb örvendetes hír érkezett gazdaságunk állaptáról, teljesítő képességéről. A Nemzetközi Valutaalap 0,4 százalékponttal javította a magyar gazdaság idei növekedésre vonatkozó előrejelzését a tavaly ősszel publikált értékhez képest.

A nemzetközi gazdasági szervezetek és elemzők is elismerik, hogy működik az adócsökkentésekre és béremelésekre épülő növekedésösztönző gazdaságpolitika – írja az MTI.

Az IMF World Economic Outlook kiadványában tette közzé legfrissebb makrogazdasági előrejelzését. Magyarországon idén 3,8 százalékos gazdasági bővülést várnak, ami 0,4 százalékponttal magasabb a tavaly ősszel várt adathoz képest. A kormány álláspontja szerint a növekedés ennél magasabb, idén 4,3 százalék lesz. Az IMF kilátásának javítása is jelzi, hogy a nemzetközi szervezetek szerint is jó irányba tart a magyar gazdaságpolitika.

2017-ben 4 százalékkal növekedett a magyar gazdaság, ami számottevő mértékben felülmúlta az IMF 2017 májusi (2,9%), illetve 2017 októberi (3,2%) előrejelzését. Ráadásul az alapfolyamatok – munkanaphatást és szezonalitást kiszűrve – ennél még dinamikusabb, 4,2%-os növekedést mutatnak a tavalyi évre vonatkozóan.

A foglalkoztatási helyzet további javulására is számítanak az IMF-nél: 2018-ban 3,8 százalékra, jövőre pedig 3,5 százalékig süllyedhet a munkanélküliségi ráta.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51420/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?