Blogolj!

A BKIK IPARI TAGOZATA ÉS A TAGOZAT II. ÉPÍTŐIPARI OSZTÁLYA A CONSTRUMÁN

A 2018. évi Construma kiállításon 18 ország csaknem 600 kiállítója várta az érdeklődőket április 11. és 15. között.

Ez az ország egyik legnagyobb, de mindenképpen legjelentősebb kiállítása a fővárosban. Az építőipar Magyarország egyik fontos nemzetgazdasági ágazata. Ezt bizonyítja, hogy tavaly az építőipar adta több mint az egyötödét a bruttó hazai termék (GDP) 4,2 százalékos bővülésének, ráadásul a szektor 2017-ben 29,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Az építőiparban foglalkoztatottak száma meghaladta a 300 ezret, az ágazat hazai beruházásai tavaly 6600 milliárd forintot értek el, teljesítménye pedig a 3000 milliárd forintot is túlszárnyalta.

Látni kell azt is, hogy az építőipar ma már más tudást követel, és ennek megfelelően kell tanítani a fiatalokat. Az ágazatban megjelenő új technológiák, az új gépek és eszközök új tudást igényelnek.

Ezért döntött úgy a BKIK Ipari Tagozata valamint a Tagozat II. Építőipari Osztálya, hogy saját költségvetésükből finanszírozzanak meg egy önálló kiállítói helyet a kiállításon.
Talán felmerül a kérdés, hogy mi haszna származik ebből a BKIK-nak, és miért éri meg az olcsónak nem nevezhető pavilont bérelni egy köztestületnek?
Természetesen nem üzleti érdekek vezérelték a döntéshozókat, sokkal inkább a lehetőség volt az, ami miatt olyan döntés született, hogy fontos a kiállításon való részvétel.

Lehetőség arra, hogy mind a vállalkozókkal, mind a fogyasztókkal tudjunk találkozni, azaz kiváló alkalom nyílt a kapcsolatteremtésre, a BKIK munkájának, tevékenységének és szolgáltatásainak bemutatására, megismertetésére. A kiállítói standon, az Ipari Tagozat munkatársai mellett a nyitva tartás ideje alatt megtalálhatóak voltak szakértőink, és a Békéltető Testület 2 tagja is, akik kimerítő válaszokat adtak az érdeklődőknek mind szakmai, mind a vitás kérdések rendezésének tekintetében. A kkv-kat úgy tudtuk segíteni, hogy reklám és szóró anyagaikat ingyen helyezhették el pavilonunk pultján. Népszerű volt a kiállítás kezdetére megjelent „ÉPÍTŐIPARI KÖLTSÉGBECSLÉSI SEGÉDLET 2018” című kiadvány mely nagy segítséget nyújt egyfelől a vállalkozók, másfelől a felhasználók részére. A kiadvány segítségével jól kalkulálható, hogy milyen tőke erő szükséges az építtető által megálmodott épület, ház felépítéséhez, de legalább is a nagyságrend pontos meghatározásához.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51328/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?