Blogolj!

High-tech, bizalom, kiemelkedő eredmények: Gránit Bank

Kiemelkedő eredménnyel zárta tavaly a hetedik teljes üzleti évét a GRÁNIT Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek az április 10-én tartott közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Miközben a bank immár a negyedik nyereséges évét zárta, mérlegfőösszege 2017-ben 34 százalékkal bővült, hitelállománya pedig alapítása óta éves átlagban 103,8 százalékkal, ezen belül tavaly 14 százalékkal nőtt.

„A Gránit Bank jelentősen támogatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit is, hiszen a bank aktív a kis- és középvállalkozások hitelezésében és élen jár a pénzügyek digitalizációjában is – emelte ki Varga Mihály a közgyűlésen.

„A GRÁNIT Bank 306 milliárd forint fölötti mérlegfőösszege több mint negyvenszeres bővülést, éves átlagban 64,2 százalékos növekedést jelent a bank 2010-es májusi indulása óta, ami nemzetközi mértékkel mérve is kimagasló teljesítmény” - hangsúlyozta a közgyűlésen Hegedüs Éva a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

2017 végén a bank hitelállománya meghaladta a 116 milliárd forintot, ami az előző évi 102 milliárdhoz képest 14 százalékos növekedést jelent. Az összes ügyfélkihelyezésből több mint 66 milliárd forint a kis- és középvállalkozások fejlődését segíti. A prudens és konzervatív hitelezési gyakorlatnak köszönhetően a bank portfóliójának minősége kiváló, az eszközállomány 100 százaléka problémamentes.

A hitelintézet betétállománya 2016 végéhez képest 38 százalékkal nőtt és meghaladta a 240 milliárd forintot, ügyfeleinek száma egy év alatt 20 százalékkal emelkedett.

A GRÁNIT Bank által megvalósított digitális üzleti modell, és az új pénzügyi innovációk kedvező fogadtatásra találnak a bank ügyfelei körében. A felmérések szerint a lakossági ügyfelek harmada a GRÁNIT Banknál már számlát vezető ismerős vagy családtag ajánlására választja a bankot. Azt követően pedig, hogy a bank tavaly júliusban a hazai pénzintézetek között elsőként nyitott lakossági bankszámlát videós azonosítással, 2018-ban már a lakossági bankszámlák harmadát online, videós azonosítással és elektronikus aláírással nyitja meg.

A GRÁNIT Bank stratégiájának kulcseleme a vállalati és lakossági ügyfelek számára érthető, ugyanakkor magas színvonalú, innovatív és értékálló pénzügyi szolgáltatások nyújtása, testreszabott megoldásokkal és változatanul az elektronikus csatornákon keresztül történő kiszolgálásra helyezi a fókuszt.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51031/pics/lead_800x600.jpg
Gránit Bank,siker,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?