Blogolj!

Szegény gazdagok

Jól csengő ígéret, hogy Lehet Más a Politika. Csak éppen nem biztos, hogy erre gondolnánk, mikor valami mást szeretnénk.

Töröljük le azt a vigyort a képéről - Fotó: 444.hu

Kitörő öröm fogadta, hogy az LMP jelöltje maradt állva a fideszessel szemben a Belvárosban. Ezt a nagy hurráhangulatot gyorsan lehűtené egy kis olvasás. Mondjuk az LMP programjának tüzetes átböngészése. Nem azért mert rohadt unalmas – pedig az -, hanem mert ebben a belvárosi ingatlantulajdonosoknak igencsak fájdalmas pontok is szerepelnek.

Merthogy a vagyonadót az LMP a legfrissebb választási programjában is erőteljesen tolja: „a vagyonadózás területén bevezetjük a luxusadót és a nagybirtokadót". De itt nem állnak meg.

A Kezdeményezésünk céljai című alapprogramjukban a 27. oldalon úgy fogalmaznak: „egységes és kötelező értékalapú ingatlanadót vezetünk be.”

Hogy is mondta Eötvös bohóc? Van másik! És bizony van.

A Zöld Fordulat nevet viselő tervezet alapján egy 50 négyzetméteres belvárosi lakásra kivetett ingatlanadó átlagosan havi 12500 (!) forint lenne, azaz évi 150 ezer forintot jelentene. Ez hogy jön ki?

Az LMP-s elképzelés alapján a lakás értéke alapján határoznák meg az adó mértékét. Egy 50 milliós lakáshoz 3 ezrelékes adókulcsot rendelnének. A 12500 forintos számítás azért állja meg a helyét, mert a Belvárosban már bizony négyzetméterenként 1 millió forintot is elkérnek. Szélsőséges számítás? Nem annyira. De tudják mit? Legyen csak 100 ezer. Akkor szívesebben befizeti?

Eötvös bohóc másodszor! Van másik! Naná!

Az ingatlanadón felül az LMP sávos gépjárműadót vezetne be, és visszaállítaná az örökösödési illetéket is.

Eötvös bohóc sokadszor! Mert: „Van másik!”

A mostani 15 százalékos SZJA-kulcs helyett 24 százalékosat is bevezetnének.

Fotó: sikerado.hu

Száz szónak is egy a vége. Az LMP úgy érzi, aki a Belvárosban lakik, az minimum egy Rothschild, és fizessenek a gazdagok. Ők csak addig olvasták a Robin Hoodot, amíg a sherwoodi erdő lakói elveszik a pénzt a vagyonosoktól.

Ezek után ha valaki vasárnap a Belvárosban az LMP-re szavaz, annak csak azt üzenem: szegény gazdagok. Mert azok lesznek.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50845/pics/lead_800x600.jpg
adópolitika,Adóreform
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-07 18:38:36
Lehet más a politika ? Ugyan már !!!
Mitől lenne más, hiszen ezek ugyanolyan kommunista ivadékok, mint az összes többi ellenzéki párt.
Világ életükben nem tudtak (nem tudnak) mást, csak ártani, rombolni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?