Blogolj!

Ötmilliárd forint a kkv-k munkahelyteremtésére

A Nemzetgazdasági Minisztérium hirdetett országos pályázatot a mikro-, kis és középvállalkozások részére. Csongrád megyében harminc cég pályázott kilenc nyert: az összesen 138 millió forintból fejleszthet az informatikai cég és a dísznövény-kereskedő is.

– Minden évben nagy az érdeklődés ezen támogatási, pályázati forma iránt – emelte ki Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja. A döntést ugyan az ötmilliárd forintos keret szétosztásáról a nemzetgazdasági miniszter hozta, de a hivatalos bejelentések helyben zajlottak le.

– A pályázat legfontosabb része, hogy a pályázó vállalkozások arra vállalnak kötelezettséget, hogy a meglévő létszámukon túl újabb munkahelyeket teremtenek – fogalmazott a kormánymegbízott. A pályázók a jelenlegi 107 foglalkoztatott mellé 75 új munkavállaló alkalmazását vállalták, azaz az állami segítségnek köszönhetően több mint 180 család megélhetése vált biztosítottá.

A nyertes pályázók tevékenysége széleskörű: információ-technológiai szaktanácsadás, dísznövény kiskereskedelem, hobbiállat-eledel gyártása, gyümölcs-, zöldségfeldolgozás és -tartósítás, pénzügyi tanácsadás, papír csomagolóeszköz gyártása, fémfelület kezelése, ital nagykereskedelem, szerszámgép nagykereskedelem.

Az egyik győztes vállalkozás, a Cyberia Internet Stúdió Kft. vezetője, Knyur Géza elmondta, a mára már túltelítetté vált informatikai piac mellett kibővítenék a cégük tevékenységi körét a lakossági és a kkv szektorban: smarthome, smartoffice szolgáltatásokat, átfogó gazdaságmenedzsment csomagokat kínálnak majd. Három új munkavállalót vesznek fel, akikkel hosszabb távra terveznek, ezért képzésükbe is jelentős összeget fordítanak. Hozzátette, az ő szektorukban kifejezetten fontosak a pályázatok, csak ezek segítségével tudnak fejleszteni.

– 20 új munkatársat, tizenöt szoftverfejlesztőt és öt az ő munkájukat segítő kollégát kíván felvenni. Céljuk többek között saját szoftverjük továbbfejlesztése, és a megnövekedett számú külföldi megrendelők kiszolgálása – fogalmazott saját terveikről a szegedi PC Trade kft. ügyvezetője, Tóth Gábor.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50831/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?