Blogolj!

Mégis van szaga pénznek – a NAV kutyái kiszagolják!

Az okos négylábúak is hathatósan segítik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársait az eredményes felderítő munkában.

Fotó: Dede Géza

Mindezt Varga Mihály miniszter hangsúlyozta csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési igazgatósága kutyakiképző központjában.

A miniszter a sikeres vizsga tanúsítására oklevelet adott át a kutyákat kiképző pénzügyőröknek, írta az MTI.

A NAV-nál 37 eb teljesít szolgálatot, a felderítő kutyák az elmúlt évben félmilliárd forint értékű illegális cigarettát, több százmillió értékű kábítószert jeleztek, a jövőben pedig már nagyobb értékű elrejtett készpénzt is képesek lesznek megtalálni. Az ezekkel a képességekkel rendelkező kutyák nemzetközi szinten egyedülálló tudásúak.

A 2015-ben bevezetett elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) az elmúlt években nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország közútjain kevesebb csempészáru jelent meg. A magyar rendszer iránt jelentős külföldi érdeklődés mutatkozik.

A gazdaság további fehérítését szolgálja az online kassza, továbbá az elmúlt hónapokban előkészítették az élet- és italautomaták bekötését a NAV-hoz, minden élet- és ital automata július elsejét követően adatot szolgáltat az adóhivatalnak.

Varga Mihály hangsúlyozta, a NAV munkáját polgárbarát, szolgáltató szemlélet jellemzi, első körben az észlelt nem szándékos jogsértés esetén nem feltétlen büntet, hanem figyelmeztet, tájékoztat, informál.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50834/pics/lead_800x600.jpg
Készpénz,kutyák,NAV,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?