Blogolj!

Izraeli meghívást kapott két józsefvárosi startup

Az EDU BASE, vitte el a pálmát, a vele járó másfél millió forintos pénzdíjjal a Vállalkozz Józsefváros nevet viselő innovációs vetélkedőn, amelyet a kerületi, illetve a jövőben a kerületben tevékenykedni akaró startupok számára rendeztek. A csütörtöki döntőben előadott pályázatuk alapja az volt, hogy hogyan lehet másodpercekre redukálni a matektanárok dolgozatjavításra fordított idejét, amely egy évben egy-egy oktató esetében két hetet tesz ki.

A győztes EDU BASE csapata Zékány Zoltán házigazdával

Sára Botond alpolgármester köszöntőjében elmondta: egy kerület vezetésének feladatai közé nemcsak a közterületek és az épített környezet karbantartása és annak felújítása tartozik, hanem a helyi lakosság és a vállalkozások támogatása is. E céltól vezérelve térképezték fel munkájuk kezdetén Józsefváros erőforrásait és hozták létre a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot is.

Mint Zékány Zoltán, a H13 igazgatója a versenyen a Blogstarnak kiemelte, az ötletversennyel a józsefvárosi székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozásokat, a kerületi felsőoktatási intézmények hallgatóit, valamint azokat a legfeljebb 40 éves természetes személyeket szólították meg, akik állandó lakcímmel rendelkeznek kerületünkben. A részvételnek nem volt tematikus megkötése, de kimondottan örültek olyan pályaműveknek, amelyek beleillenek a kerületi Smart City koncepcióba. Annak reményében, hogy a későbbiekben akár pilotként megvalósuljanak Józsefvárosban.

A zsűri tagjai között foglalt helyet Szalai Piroska, BVK kuratóriumi elnöke, Mikesy Álmos, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési igazgatója, Szűcs István tréner, a H13 mentora, valamint Bárány Tamás, a Medioworks Kft. ügyvezetője, továbbá Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója, Vörös Tamás képviselő, a józsefvárosi Smart City Ideiglenes Bizottság alelnöke.

Az eredményekhez visszatérve: a második helyen a Diab Trend végzett, a vele járó egymilliós jutalmat ők vihették haza. Fejlesztésük egy vércukorszint előrejelzésre képes applikáció. Segítségével megállapítható, hogy bizonyos táplálékok jövőbeni elfogyasztása esetén mekkora lesz az étkező vércukorszintje. Ha az így megkapott érték nem megfelelő, túl magas, akkor módosítani lehet az elfogyasztandó élelmiszerek összetételén egészen addig, amíg el nem jutunk a várhatóan optimális várcukorszintig.

Míg a harmadik hellyel járó félmilliós sikerdíjat a YOUnik névre hallgató, egyedi ajándékok kiválasztására kész társaság vitte el, amely elsősorban az üzleti partnereknek kínálja szolgáltatását.

Az összesen nyolc döntőbe jutott csapat pitchét, azaz tömör, frappáns bemutatkozó előadást nem a helyszínen ugyan, de videófelvételről megtekintette Nagy Andor, Magyarország Izraeli nagykövete is, és videóüzenetében két startup számára különdíjakat is felajánlott. Az egyik csapat éppen a vércukorszint előre jelzős Diab Trend volt, a másik pedig az úgynevezett ’okos padokat’ kifejlesztő Viola. Produktumok révén az utcabútorként elhelyezhető ülő alkalmatosság felszereltsége révén a mobilosok teljes internethez és más hasznos szolgáltatásokhoz jutnak hozzá. Izrael Tiszántúl nagyságú ország, mégis itt található a világ legtöbb startupja.

Értékes lehet tehát mindkét csapat számára a nagykövet által felajánlott egy-egy izraeli út.

A zsűri

A verseny résztvevői és nyertesei

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50573/pics/lead_800x600.jpg
EDU BASE,startup,Szalai Piroska,Vállalkozó Józsefváros,Zékány Zoltán
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?