Blogolj!

Zöld utat kapott a fővárosi taxis tarifaemelés

- tudta meg a Blogstar. A a taxisokat sújtó egyre nagyobb költségek miatti tarifa díját mérsékelten emelik.

Fotó: ujszo.com

Még a húsvéti ünnepek előtt dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kerekasztal beszélgetést hívott össze, melyen a taxi-társaságok képviselői, taxisofőrök, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek, a BKIK Ipari Tagozat, a Budapest Közút és a BKK képviselői is részt vettek.

A megbeszélés témája a taxisokat sújtó egyre nagyobb költségek miatti tarifa díjának mérsékelt emelése volt.

Még az érdemi tárgyalások megkezdése előtt az Európai Taxis Egyesület vezetői felálltak és kivonultak a tárgyalóteremből jelezvén, hogy a továbbiakban nem kívánnak részt venni a szakmai egyeztetésen.

A Budapest Taxi képviselőjének kivételével a jelenlévők egyöntetűen támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét, így azt a főpolgármester-helyettes a továbbiakban egységes szakmai javaslatnak értékelte.

Ezzel a szakmai egyeztetések a végéhez érhettek és az egységes javaslat a közeljövőben a fővárosi közgyűlés elé kerülhet.

„Az OTSZ által képviselt taxi-társaságok és a több ezer egyéni taxis-vállalkozó egyaránt fontos lépésként értékeli a szakmai döntést, hiszen az egységes tarifa 2013-as bevezetése óta a taxisok költségei jelentősen megemelkedtek” – mondta el Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Hozzátette „ezúton is köszönöm a tárgyalások sikeres kimeneteléhez aktívan hozzájáruló taxi-társaságok és szakmai szervezetek, de leginkább a türelmes és a csendes többségben lévő taxis kollégáim támogatását. Úgy gondolom, hogy ezzel a lépéssel közelebb jutottunk ahhoz a célunkhoz, hogy a taxizás a jövőben minél többeknek nyújtson átlátható és vállalható megélhetést”.

Címkék: Budapest, taxi
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50536/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,taxi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?