Blogolj!

Kapcsolatépítés – Startupok versenye lesz ma a Dunán

Rheinland Pitch on Danube címmel elsőként ad otthont Európa egyik legnagyobb startupversenyének ma délután a főváros a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának keretében. A rendezvény kiváló lehetőségeket biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy kapcsolatokat építsenek német befektetőkkel, döntéshozókkal, és megismerjék a német startup-ökoszisztémát.

Szalai Piroska Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes társaságában

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratórium elnöke a Magyar Hírlapban hangsúlyozta, a Rheinland Pitch on Danube a 2013-ban alapított Rheinland Pitch, a legnagyobb érdeklődéssel kísért németországi startupverseny budapesti elődöntője. A versenysorozat keretein belül idén már négy Rajna-parti metropoliszban és Budapesten rendeznek elődöntőket. Ennek keretében alkalmanként négy-négy startup kap lehetőséget arra, hogy befektetők és különböző innovációk iránt nagy érdeklődést mutató szervezetek vezetői, képviselői előtt bemutatkozzon. A nyertesek kiválasztásánál a zsűri és a közönség véleményét egyaránt figyelembe veszik. Az elődöntők nyertesei a júniusban megrendezett nagyszabású döntőn mérkőzhetnek meg Düsseldorfban. A mai rendezvény kiváló lehetőségeket biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy kapcsolatokat építsenek német befektetőkkel, cégvezetőkkel, döntéshozókkal, és megismerjék a német startup-ökoszisztémát. Ebben az évben a rendezők több mint ezer látogatót várnak a döntőre, amit komoly médiafigyelem is kísér.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány épp egy éve írt alá együttműködési megállapodást a Düsseldorf városának innovációs és startupfejlesztéseit összefogó Digitale Stadt Düsseldorf Egyesülettel, amelynek keretében közösen rendezik a versenyt. A program a német fél javaslatára része lett a Magyar–Észak-Rajna-Vesztfáliai Kormányközi Vegyes Bizottság nemrégiben elfogadott munkatervének.

A közös munka az elmúlt egy évben nagyon eredményes volt, közel húsz magyar startup tudott bemutatkozni Németországban smart city, mobilitás, e-health és más területeken, illetve a német partnerek itt voltak a tavaly márciusi Startup Budapest Fórumon és a novemberi Startupok Éjszakáján is Budapesten. Már van olyan fővárosi startup, amely megnyitotta a német leányvállalatát a bemutatkozás óta, illetve komoly befektetéseket is kapott német forrásból. Folyamatosan keresik a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt a német nagyvállalatok, s kérik, mutassa be nekik a német piac iránt érdeklődő erős magyar startupokat. Fontos hangsúlyozni, hogy az együttműködés nem jöhetett volna létre és nem is működne ilyen eredményesen a düsseldorfi főkonzulátusunk nélkül. A főváros támogatása mellett az ELMŰ is hozzájárult a rendezvény költségeihez, mivel ők német érdekeltségű vállalat, és elkötelezettek a magyar–német gazdasági kapcsolatok erősítésében és az innovációban is.

E verseny a think.BDPST konferencia egyik kísérőrendezvénye. A BVK szerdán délelőtt tartja a Bálnában a Startup Budapest Fórumát, ami szintén kísérőrendezvénye a think.BDPST-nek. Itt adják át már hagyományosan a legutóbbi Be Smart versenyük díjait, s közel húsz startup fog bemutatkozni az érdeklődőknek. Az eseményünk célja a nemzetközi, különösen a német–magyar, a portugál–magyar és a visegrádi régión belüli innovációs és startup együttműködések elmélyítése, Magyarország és Budapest közép-európai innovációs központ szerepének megerősítése és a startup-ökoszisztéma nemzetközi jó gyakorlatainak megosztása. A csütörtöki think.BDPST konferencia alatt pedig a Startup Expóban találkozhatnak a konferencia fő témájához, a „jövő közlekedése” területhez kötődő nyerteseinkkel.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50383/pics/lead_800x600.jpg
Bagdy Gábor,Rheinland Pitch on Danube,Startup Budapest Tavasz,Szalai Piroska
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?