Blogolj!

Mingránssimogatás helyett új sürgősségi osztály

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 125 millió forintból felújított sürgősségi betegellátó osztályát hétfőn.

Az avatás pillanata (Fotó: Botár Gergely)

A kormányzati támogatással, az Egészséges Budapest Program (EBP) forrásából megújított részleg mindenben megfelel a modern betegellátás feltételeinek, írta az MTI.

Cserháti Péter miniszteri biztos kiemelte, ez az első elkészült beruházás az Egészséges Budapest Programban. Kitért arra: 1,5 milliárd forint értékben folyamatban vannak azok a közbeszerzési eljárások, amelyek révén korszerűsödik a kórház orvosi műszerparkja, valamint 1,7 milliárd forint értékben újulhat meg a csepeli telephely.

A miniszteri biztos elmondta azt is, hogy az EBP-n belül a járóbeteg-szakrendelőket érintő fejlesztésből is részesül a kórház, ebből az intézményre jutó forrás szintén 1,7 milliárd forint. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház összességében 30 milliárd forintból újulhat meg az EBP keretében.

Fotó: Botár Gergely

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a 2010 előtti kormányok csaknem 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, aminek megszenvedői a Budapesti és Pest megyei kórházak voltak.

Mint mondta, az előző uniós ciklusban a központi régió nem juthatott fejlesztési forráshoz, azonban a vidéki kórházak 500 milliárd forintból újulhattak meg. A magyar gazdaság jó teljesítménye viszont lehetővé tette, hogy a kormány elindítsa az Egészséges Budapest Programot, amely az elkövetkező években 700 milliárd forintot biztosít az egészségügyi intézményfejlesztésekre.

Németh Szilárd kiemelte, "ezt a pénzt azonban ki lehet dobni az ablakon", ha másra, például bevándorlókra kellene fordítania az országnak. "Súlyos kérdésről van szó, és az ország következő néhány tíz évében vagy az egészségügyre és oktatásra lesz forrás, vagy másra" - fogalmazott.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50351/pics/lead_800x600.jpg
Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház,Kucsák László,Németh Szilárd,Új sürgősségi osztályt avattak
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-26 19:04:34
Ejnye-ejnye !
Hogy ez az ellenzék által ezerszer elátkozott Orbán Viktor, és a magyar kormány mégis, mire nem képes ?!
Felépítik, amit a liberálbolsevikok oly előszeretettel romboltak le, évtizedeken keresztül.
Szégyelljék magukat, de tényleg ! Ugye komcsik, így kell ezt értelmezni ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?