Blogolj!

További béremelések jönnek az egészségügyben

Pintér M. Lajos

A kormány elkötelezett a további béremelések mellett az egészségügyben az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

A kormány 2010-ben csődben lévő országot vett át, az utóbbi három évben sikerült az egészségügyben érdemi béremelést végrehajtani – mondta Lázár János, aki mindezt úgy jellemezte: jó irányba haladó, de nem lezárt folyamat.

2018-ban a kormány előrehozta a szakdolgozók béremelését, újabb jövedelemkiegészítést kaptak a háziorvosok, és rendezték a társadalombiztosítással szerződött fogorvosok munkájának finanszírozását – emlékeztetett a miniszter.

Úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok a kampányban folyamatosan felhasználják az egészségügyi dolgozókat, a kormányra azonban két választás között is számíthatnak.

Magyarországon az elmúlt években 500 milliárd forintot fordítottak az egészségügyi intézmények korszerűsítésére, 77 kórház újjáépítése történt meg. Országszerte 31 új mentőállomás épült, és felújítottak 104-et, köztük a hódmezővásárhelyit – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A makói és hódmezővásárhelyi kórház összevonása után egyébként – mutatott rá – a kormány teljesítette fejlesztési ígéretét, az egyesített intézményben az elmúlt években 7,6 milliárd forint értékű beruházás valósult meg, a társadalombiztosítási finanszírozáson felül nyújtott 4,1 milliárd forint működési támogatás mellett.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50280/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,bérnövekedés,egészségügy,fejlesztés,gazdaság,Lázár János
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?