Blogolj!

A magyarok bíznak a jövőben – jobb az anyagi helyzetünk

Folytatódott a kedvező tendencia, bővülő jövedelmükből januárban is többet vásároltak a magyarok. Ez pontosan azt jelenti, hogy 7,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi ráta, így már 55 hónapja folyamatos az ágazat erősödése. A több mint négy és fél éve tartó bővülést a foglalkoztatottak számának növekedése, az áfacsökkentések, valamint a hatéves bérmegállapodás eredményeként megvalósuló reálbéremelkedés is támogatja.

2010 januárjához képest 27,9 százalékkal volt magasabb Magyarországon az ágazat forgalma ebben a hónapban, megelőzve ezzel az Európai Unió 11,9 százalékos átlagát.

A kiskereskedelmi alágak forgalmát tekintve mindegyiknél növekedést regisztráltak idén januárban. Jelentős mértékű, 12,5 százalékos emelkedést mutatott a nemélelmiszer-kiskereskedelem, így folytatódott az árucsoport több mint négy éve tartó bővülése. Ennek oka, hogy a vevők kosarában egyre inkább helyet kapnak a tartós fogyasztási cikkek, vagyis elkezdtek megjelenni a magyar családok korábban elhalasztott vásárlásai, írta a nemzetgazdasági tárca közleménye.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalma 4,5 százalékkal emelkedett annak ellenére, hogy ennek mértéke 2014-ben már meghaladta a válság előtti szintet. Emellett az üzemanyag-értékesítés nagymértékű, 8,1 százalékos bővülését lényegesen támogatta, hogy az üzemanyagárak 1,3 százalékkal csökkentek ebben a hónapban éves alapon. Várakozásaink szerint, a kormány által meghozott intézkedéseknek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban is folytatódhat a bérek növekedése, amely lehetővé teszi a háztartások fogyasztásának növekedését.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50178/pics/lead_800x600.jpg
élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskeresk,folytatódhat a bérek növekedése,kiskereskedelmi ráta,tartós fogyasztási cikkek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?