Blogolj!

V4 startupverseny – fókuszban a társadalmi innováció is

Mozgalmas időszakot él át a Budapesti Vállakozásfejlesztési Közalapítvány. Nemrég zárult a rendkívül sikeres Budapest Nő elnevezésű vállalkozásfejlesztési fórumuk, ma pedig izgalmas vetélkedőnek adott helyszínt a közalapítvány székháza. Itt rendezték meg a szervezet V4 EYES 2.0 nemzetközi startup versenyének döntőjét.

A verseny különlegességei közé tartozott, hogy a startupok a társadalmi innováció kérdéseivel is foglalkoztak. Ilyen például azok játszótéri eszközfejlesztési megoldások, amelyek egészséges és sérült gyerekek számára jelentenek szórakozási lehetőséget úgy, hogy az utóbbiak például kerekes szék nélkül is tudnak benne játszani.

A szakértői zsűri a varsói, prágai, kassai és budapesti elődöntőkön túljutott startupok közül országonként egy nyertest választott ki, akik a V4 országok kiemelkedő startup rendezvényein vehetnek részt egy tanulmányi körút keretein belül a következő hónapok során.

A BVK idén második alkalommal rendezett versenyt a V4 országok kiemelkedő startupjai számára. A verseny célja a nemzetközi, különösen az európai és visegrádi régión belüli innovációs és startup együttműködések elmélyítése, Magyarország és Budapest közép-európai innovációs központ szerepének megerősítése, valamint a startup ökoszisztéma nemzetközi jó gyakorlatainak megosztása.

A zsűri tagjai Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Ewa Rekosz, a lengyel Mazovia Cluster ICT projekt koordinátora, Michal Prokop, a cseh Point One kooperációs instruktora és Demeter Dominik, a szlovák Novitech innovációs üzleti központ vezetője voltak.

„A V4 országok fővárosaiban komoly figyelmet kap az üzleti innováció, ami a gazdaság leggyorsabban növekvő területe mindannyiunknál, és a versenyképességünk további növekedésének egyik legfontosabb összetevője. Nagy örömömre szolgál, hogy ismét széles palettáról jöttek igazán színvonalas startupok a versenyünkre, képviseltették magukat többek közt a fintech, az e-health, a zöldgazdaság és a társadalmi innováció területek is” - mondta Szalai Piroska.

„Nagyon jól szervezett verseny volt, minden résztvevő nagyszerű ötleteket hozott, és kitűnően felkészült a prezentációra. Fontosnak tartom, hogy társadalmi témájú innovációk is szerepeltek” – hangsúlyozta Ewa Rekosz.

A tanulmányi út első állomása a Startup Expo, a think.BDPST hivatalos kísérő rendezvénye, ahol március 29-én a nyertesek kiállítóként jelennek meg és pitch session keretében mutatkozhatnak be.

A V4 EYES 2.0 nemzetközi startup verseny nyertesei:

A lengyel Global Quantum környezetbarát innovációja ötvözi az elektromos és a hidrogén boilert, használatával kiválthatóak az olaj és széntüzelésű eszközök.

A szlovák Effy applikációja segít a tinédzserek pénzügyi tudatosságának növelésében.

A cseh Accent Artisan applikációja a nyelvtanulás során az anyanyelvi szintű kiejtés elsajátítását segíti.

A MagikMe speciális játszótéri eszközöket tervez és forgalmaz.

A rendezvény a Visegrádi Alap támogatásával valósult meg. További kiemelt támogatóként szerepelt Budapest Főváros, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Visegrádi Csoport magyar elnöksége.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50066/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány,startup,Szalai Piroska,V4 starupverseny
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?