Blogolj!

Kedvező kilátások, jelentősen növekvő ipari kapacitás

Jól halad Magyarország újraiparosítása, a kedvező gazdasági környezetnek és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően 2010 óta mintegy 40 százalékkal nőtt az ágazat teljesítménye.

Januárban 6,9 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon, a növekedés a közelmúltban megvalósított kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően a következő időszakban is folytatódhat.  A Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva Varga Mihály szakminiszter az MTI-nek elmondta, az ágazat bővülése széles bázison nyugszik, a feldolgozóipar 13 alágából 11-ben növekedést mértek, sőt. Például a gumi-, a fém-, a gyógyszer- és faiparban kétszámjegyű bővülést regisztráltak.

Az elkövetkező időszakra nézve is kedvezőek a kilátások, köszönhetően a feldolgozóipari beruházások tavalyi évi növekedésének, illetve az elmúlt időszakban bejelentett, főként a járműiparhoz kapcsolódó fejlesztéseknek.

Az ipari termelés felfutását szintén segítik a kormány által indított Nagyvállalati Beruházási Támogatás és a Beszállítói Fejlesztési Program, ahogyan a további beruházások ösztönzésén keresztül a 9 százalékra csökkentett társasági adó is.

Emellett a hatéves bérmegállapodás termelésösztönző hatása is arra késztetheti a vállalkozásokat, hogy nyissanak a magasabb fokon automatizált és digitalizált technológiák irányába, amely a hatékonyság növelése mellett a munkaerőpiaci kihívásokat is enyhíti.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49845/pics/lead_800x600.jpg
40 százalékkal nőtt az ipari ágazat teljesítménye,KSH,Nagyvállalati Beruházási Támogatás és a Beszállító,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?