Blogolj!

Térségfejlesztő autóút épül Körmendnél

Lerakták az M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közötti szakaszának alapkövét. A 28,9 kilométer hosszú, 69 milliárd forintból várhatóan 2021 elejére elkészülő út kétszer egy sávos lesz, de később akár autópályává is fejleszthető.

Homolya Róbert államtitkár (Fotó: Index.hu)

Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a csütörtöki alapkőletételi ünnepségen hangsúlyozta, a kormány a 2016-ban elfogadott közlekedésfejlesztési programban csaknem 2500 milliárd forint forrást biztosított a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére, amelyből csaknem ezer kilométernyi gyorsforgalmi út fog megépülni 2022-ig, írja az MTI.

Hozzáfűzte: a fejlesztéseknek köszönhetően valamennyi megyeszékhely elérhetővé válik kétszer két sávos gyorsforgalmi úton és valamennyi autópálya elér majd a határig.

A kormány jelentős forrásokat biztosít az olyan projektek előkészítésére is, amelyek a kelet-nyugat irányú közlekedést javítják, ennek egyik jó példája az M8-as autóút megépítése, amelynek köszönhetően Körmendet elkerülik majd a ma még a városon átrobogó kamionok.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: egy nagyon régen várt, a térség további gazdasági fejlődését alapjaiban meghatározó, a térségnek esélyt adó fejlesztés valósul meg, most már belátható időn belül.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49653/pics/lead_800x600.jpg
Homolya Róbert,Körmend,Rábafüzes,Térségfejlesztő autóút
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?