Blogolj!

Geotermikus energia: példaértékű fejlesztés Mosonmagyaróváron

Ha biztonságosabbá és olcsóbbá tudjuk tenni az energiaellátást Magyarországon, az hozzájárul a gazdaság további gyors ütemű növekedéséhez. Magyarország adottságai lehetővé teszik, hogy a jelenleginél sokkal hatékonyabban használjuk ki a rendelkezésünkre álló geotermikus energiaforrásainkat.

Az alapkőletétel pillanata (Fotó: Kissimon István)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Geotherm Hungary Kft. mosonmagyaróvári geotermikus hőközpontjának ünnepélyes alapkőletételén elmondta: az új geotermikus fűtőmű a megújuló energia használatának egy olyan újabb állomása lesz, amely a további fejlesztésekhez is mintaként szolgálhat, valamint a magyar gazdaság- és iparfejlesztés szempontjából is példaértékű. A nemzetgazdasági tárca közleménye aláhúzta, a fejlesztés hosszú távon biztonságos, környezetbarát és gazdaságos hőenergia szolgáltatást biztosít Mosonmagyaróvár számára. Mindezekre a szempontokra tekintettel a kormány a beruházáshoz 2,1 milliárd forint támogatást nyújt.

A geotermikus energia használatának bővítése több szempontból is fontos Magyarország számára. Hozzájárul energiaellátásunk biztonságának emeléséhez, csökkenti importfüggőségünket az energiaellátás terén, mérsékelheti az energiaárakat, mindemellett a környezetterhelés szempontjából is pozitív hatása van.

A kormány ösztönözni akarja az energiatakarékosságot, a hatékonyság növelését és a megújuló energiaforrások felhasználását. Magyarország a megújuló energia használatában már most elérte a 2020-ra vállalt részarányt, ami 14,65 százalék, ugyanakkor az energiahatékonysági beruházások folytatódnak, a támogatásukra fordítható források pedig bővülnek.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49658/pics/lead_800x600.jpg
Geotermikus energia,Mosonmagyaróvár,példaértékű fejlesztés,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?