Blogolj!

Portugáliában a magyar startupok

Díjnyertes magyar startupok a portugál fővárosban. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Magyarország Lisszaboni Nagykövetsége által szervezett Be Smart! - Smart City konferencián és üzleti fórumon mutatkoztak be sikeres innovációs szervezeteink. A közalapítvány 7. Be Smart versenyén elektromobilitás és smart city témában díjat nyert és bemutatkozó startupjaink: az Electromega, a Mindtech, a Qatalyst, a Route4U és a Stringbike.

Lisszaboni pillanatkép (Fotó: BVK)

Több, mint 25 éve ápol testvérvárosi kapcsolatokat Budapest és Lisszabon, de az innovációs és startup együttműködést most indította a közalapítvány.  A 2015 óta futó program keretében ez a huszadik delegációjuk, eddig 75 nyertesük mutatkozhatott be a támogatásukkal – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a Lisszaboni Városházán tartott rendezvényen.

Mindkét fővárosban erős a turizmus és fontos feladat a fiatalok megtartása. Lisszabonban is fókuszban van a közterek és a zöld területek fejlesztése, a városlakók számára jobban használható területek kialakítása, a szociális integráció. A két város megoldandó feladatai és lehetőségei nagyon hasonlóak, ezért fontos a párbeszédet szakmai szinten is folytatni – mondta Breuer Klára, Magyarország lisszaboni nagykövete.

Minden város, köztük Lisszabon is nagy kihívásokkal néz szembe, fontos innovációs kérdések a mobilitás, a közösségi közlekedés, a környezet fenntarthatósága, a munkahely teremtés – emelte ki Duarte Cordeiro, Lisszabon Főváros főpolgármester-helyettese.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese hangsúlyozta, hogy a 21. században a hagyományos gazdaságról a kutatáson és fejlesztésen alapuló iparra való áttérésben a városok innovációs képességének meghatározó szerepe van, és előadásában bemutatta a főváros smart city vonatkozásait.

A startupok a portugál fővároson kívül Viseuban, Portugália legrégebbi kisvárosában is bemutatkoztak, ahol a hagyomány és a 21. századi innováció egymás mellett van jelen.

Az utazás az Nemzetgazdasági Minisztérium és Budapest Főváros támogatásával valósult meg.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49554/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány,Portugália,startup,Szalai Piroska
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?