Blogolj!

Budapest Nő konferencia – különdíjas női startupperekkel

Harsányi Eszter, Volom Anna Sára és Zajácz Emma nyerte a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Be Smart versenyének női startupper különdíjait, amelyeket ma adtak át a Budapest Nő címmel rendezett konferencián a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozat keretében a Bálnában.

Az esemény főszereplői és fiatal különdíjasai

A Budapest Nő elnevezés kettős értelemben szerepelt az esemény élén. Jelezte azt az örvendetes gazdasági növekedést, amely az elmúlt időszakban a fővárosban megvalósult, s a nőnap közeledtével utalt arra is, hogy ebben a munkában a nők nagyon is erőteljesen kivették a részüket.   

A rendezvénysorozat fővédnökei Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere és Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Az eseményen előadást tartott Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester helyettese és Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Dr. Bagdy Gábor hangsúlyozta a nők meghatározó szerepét a főváros gazdasági növekedésében és az innováció területén.

Szalai Piroska kiemelte, hogy 2017-ben először emelkedett 2 millió fölé a női foglalkoztatottak száma éves átlagban hazánkban. A nők munkája az üzleti innováció terén komolyan hozzájárul a főváros versenyképességének növeléséhez. A BVK törekszik a legjobb fővárosi startupok jó gyakorlatait minél szélesebb körben bemutatni.

Pomázi Gyula a következő 3-7 évre vonatkozóan célként jelölte meg az innováció térnyerését az üzleti modellekben, a kkv-k megerősítését, és a magyar vállalkozások helyének biztosítását a nemzetközi értékláncokban.

Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt 3 évben hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a bérkülönbség a férfiak és a nők között. 2012 óta a bérkülönbség 20,1 százalékról 14 százalékra mérséklődött, ami már az uniós átlagnál jóval alacsonyabb.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49532/pics/lead_800x600.jpg
Bagdy Gábor,Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány,Dunai Mónika,Pomázi Gyula,Startup Budapest Tavasz,Szalai Piroska
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?