Blogolj!

GYSEV-cél – A legbiztonságosabb vasúti közlekedés megteremtése

Egy új fejlesztéssel jelentősen javul a közlekedés biztonsága. Tízmilliárd forintos európai uniós támogatással 2020-ig a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. kiépíti az Egységes európai vonatbefolyásoló rendszert (ETCS L2) a Szombathely-Szentgotthárd közötti vonalon. A rendszer a pályaadatokat, egyebek mellett a sebességet tárolja, a biztosítóberendezésekből kapott információkat feldolgozza, ellenőrzi a vonatok sebességét, és szükség esetén beavatkozik. pénteken Sopronban.

Mosóczi László  (Fotó: GYSEV)

Mosóczi László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a projektindítón Sopronban az MTI-nek elmondta, hogy a kormány 2022-ig mintegy 1500 milliárd forinttal támogatja a hazai vasút fejlesztését. A következő években 882 kilométernyi vasútvonalat korszerűsítenek, új járműveket helyeznek forgalomba, összesen 45 ezer férőhely új kapacitással.

A jelenlegi európai uniós pénzügyi ciklus közlekedésfejlesztési forrásait összegző Integrált közlekedésfejlesztési operatív programban (Ikop) a teljes, 1215 milliárd forintos keret mintegy kétharmada költhető vasúti fejlesztésekre.

Kövesdi Szilárd, a vasúttársaság vezérigazgatója elmondta, hogy az ETCS L2 rendszer kiépítésével lehetővé válik a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon közlekedő vonatok folyamatos rádiós felügyelete, s a rendszer kiépítésével a legváratlanabb helyzetekre is azonnal tudnak reagálni.

A vállalat legfontosabb stratégiai célja, hogy a lehető legbiztonságosabb vasúti közlekedést biztosítsa. Ennek érdekében az elmúlt években nagyszabású közlekedésbiztonsági fejlesztéseket valósítottak már meg.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49442/pics/lead_800x600.jpg
GYSEV,Mosoczi László,vasútfejlesztés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?