Blogolj!

Növeljük a dolgozók értékét és a vállalkozások versenyképességét

A belső képzés hatékonyságának növelésére fordíthatják a vállalkozások a pályázaton nyerhető 100-600 millió forintot. Az összesen 9 milliárd forintos alapból a képzőközpontok létrehozása mellett azok működtetésére és az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztések megvalósítására is fordítható a pályázati pénz. A vállalkozások a saját munkavállalóik mellett beszállítóik és külső munkavállalók képzésére is fordíthatják a pénzt, mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-nek.

Rákossy Balázs államtitkár

A támogatással azt szeretnék elérni, hogy a versenyszféra átlagánál alacsonyabb keresetű munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége.

Fontos, hogy a vállalkozások, saját forrásaikat kiegészítve, minél több belső és külső munkavállalót, illetve a betöltetlen állásaikra felvehető álláskeresőt, közfoglalkoztatottat és inaktív személyt vonjanak be a képzésbe. A képzést is tekintsék vállalkozásukba történő befektetésnek, különösen azon megyékben, ahol jelentős a munkaerőtartalék.

A támogatási kérelmeket április 3-tól május 4-ig lehet benyújtani.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49348/pics/lead_800x600.jpg
képzőközpont,Nemzetgazdasági Minisztérium,Rákossy Balázs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?