Blogolj!

Uniós eurómilliókból fejlődhet két egyetemünk

Lesz pénz egyetemfejlesztésre. Az Európai Beruházási Bank és az Európa Tanács Fejlesztési Bank együttesen 184 millió euró összegű kedvezményes hitelt nyújt Magyarországnak a Pécsi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztésére. A két, egyenként 92 millió összegű hitelszerződést az Európai Beruházási Bankot képviselő Vazil Hudák alelnökkel, illetve az Európa Tanács Fejlesztési Bank nevében eljáró Carlo Monticelli, alkormányzóval csütörtökön írta alá a Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Fotó: Lokál

A Testnevelési Egyetem három fő helyszínen (Alkotás utcai tömb, Csörsz utcai tömb és Velence Sporttelep) hajt végre olyan, a testnevelés oktatását, annak fejlesztését, a sporttudományokkal kapcsolatos magas szintű kutatások elvégezését elősegítő infrastrukturális és technológiai beruházásokat, melyek lehetővé teszik, hogy hosszú távon az Egyetem európai szintű oktatási-kutatási központtá váljon. A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint 2018-ra felújítási és modernizációs munkálatok vannak tervbe véve, 2019-ben várhatóan megvalósul a Velencei Vízisport-telep felújítása, illetve a sportszálló létesítése, míg 2020 nyarára várhatóan befejeződik az új kollégiumi férőhelyek, sportszálló, fedett és a szabadtéri atlétikai, illetve egyéb sporttelepek létesítése a budapesti helyszíneken.

A Pécsi Tudományegyetem által tervezett beruházások célja elsősorban a nemzetközi hallgatói létszám növelése (3500-ról 5000-re 2020-ig) továbbá az oktatási és kutatási tevékenység színvonalának további emelése, annak érdekében, hogy az Egyetem a régió és Európa meghatározó oktatási központjává válhasson. A legtöbb külföldi hallgatót számláló orvosi kar fejlesztése teszi ki a beruházási költségek 60 százalékát. Ezen kívül a projekt tartalmazza további 9 kar épületeinek és kutatási létesítményeinek fejlesztését és bővítését, melynek során összesen közel 15.000 négyzetméter új hasznos terület jön létre.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49293/pics/lead_800x600.jpg
184 millió euró,Európa Tanács Fejlesztési Bank,Európai Beruházási Bank,kampuszfejlesztés,Pécsi Tudományegyetem,Testnevelési Egyetem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Marika 2018-03-02 08:46:50
kell nekünk ez? inkább saját erőből kéne megvalósítani a beruházást
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?