Blogolj!

Duális képzés világszínvonalú technikával Győrben

Jó dolog lehet ott elsajátítani a gyakorlati szaktudást, ahol a későbbiekben esetleg munkát biztosítanak a fiataloknak. A kormány célja, hogy minél több vállalat és tanuló vegyen részt a duális képzésben. A vállalati tanműhelyek hosszú távon is biztosíthatják a vállalkozások számára a munkaerő utánpótlását, ami a mai gazdasági környezetben egyértelmű versenyelőnyt jelent.

Fotó: NGM

Varga Mihály szakminiszter a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. Duális Képzési Központjának átadóján elmondta, hazánknak fontos partnerei az olyan vállalatok, mint a győri Nemak, mert a világ élvonalába tartozó technikával dolgoznak, beruházásaikkal folyamatosan bővítik és korszerűsítik a termelésüket, emellett jelentős mértékben támaszkodnak a magyar beszállító vállalkozásokra.

A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint a magyar gazdaság eredményei az utóbbi években egyre erősödtek: a tavalyi év negyedik negyedévében már 4,8 százalékkal, 2017 egészében pedig 4,2 százalékkal emelkedett a magyar gazdaság teljesítménye. Kiemelkedő teljesítmény ez, mivel a KSH 12 éve nem mért ennél nagyobb mértékű bővülést. Fontos különbség ugyanakkor az akkori időszakkal szemben, hogy a növekedés most biztos alapokon nyugszik, nem az eladósodás táplálja.

Miközben közel 13 százalékkal emelkedtek a bérek, és a rendszerváltás óta nem látott, 4 százalék alatti szintre mérséklődött a munkanélküliség, 2016 és 2017 között 90 ezer fővel bővült az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma. Az eredményekből Győr-Moson-Sopron megye is kivette a részét, az országos átlagnál gyorsabb ütemben fejlődött a 2010 óta eltelt időszakban. A munkanélküliségi ráta 7 százalékról 1,6 százalékra mérséklődött, ami Veszprém megyéhez hasonlóan a legalacsonyabb az országban.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. összesen 420 milliós értékű beruházással építette fel Duális Képzési Központját, a fejlesztés 180 millió forint kormányzati támogatással valósult meg. A vállalatnál duális képzés keretében összesen 10 szakmát oktatnak, a járműipari fémalkatrészgyártón túl elsősorban szerszámkészítő, fémmegmunkáló és karbantartási technikusi mesterségeket.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49192/pics/lead_800x600.jpg
Duális Képzési Központ,duális szakképzés,KSH,Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?