Blogolj!

Föld alatti futóverseny: indul az Ötpróba-pontgyűjtés

Kép: Hossala Tamás

Az idei esztendő első pontszerző állomása a kőbányai pincerendszerben zajló föld alatti futás lesz szombaton. Közel száz rendezvényen és már hat sportágban gyűjthetik a kilométereket, illetve a pontokat az Ötpróba-mozgalom keretén belül a sportolni vágyók.

Révész Máriusz kormánybiztos emlékeztetett rá: másfél éve bízták meg azzal, kormánybiztosként tegyen meg mindent azért, hogy emelkedjen az aktívan kikapcsolódók száma, írta az MTI. A kormánybiztos szólt az ez idő alatt megújult turistaházakról, a megépített kerékpárutakról, valamint kiemelte a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba-mozgalom tavaly áprilisi újraindítását.

Kevesebb, mint egy év alatt ez lett a legnagyobb szabadidős sportmozgalom. Idén már 120 rendezvényt tartanak. Immár a sportszervezők keresik meg őket azzal, hogy szeretnének a mozgalom részévé válni. Újdonságként, hogy márciustól már csoportos pontszerzésre is mód nyílik, és ehhez elsőként a kőbányai Szent László Gimnázium csatlakozott.

További újdonság, hogy az úszás, a futás, a kajak-kenu, a túrázás és kerékpározás mellett már triatlonban is lehet pontokat szerezni. "Jelenleg 10 590 tagunk van, és szeretnénk, ha ez a szám év végére elérné a 20 ezret" - mondta Révész Máriusz.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Ötpróba futószámának nagyköveteként hangsúlyozta, hogy nemcsak olimpiai érmesekből áll a magyar sport, hanem el kell jutni a széles rétegekhez is. "Büszke vagyok arra, hogy az óvodásoktól az idősekig sokakat el tudunk érni a rendezvényeinkkel" - mondta Kiss Gergely, és megígérte, hogy június 16-án, a Mozgás Éjszakáján beszáll egy sárkányhajóba.

A Mozgás Éjszakáján kívül kiemelt esemény lesz idén is a Vizesgála, valamint a Kolonics György Emlékfutás.

Szélpál Tamás, az Ötpróba projektvezetője arról beszélt, hogy a sajtótájékoztatónak is otthont adó Kőbánya ezer szállal kapcsolódik a mozgalomhoz. Többek között szombaton a kőbányai pincerendszer ad otthon a BBU föld alatti futóversenynek.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/49009/pics/lead_800x600.jpg
Kiss Gergely,Mozgás Éjszakája,Ötpróba,Révész Máriusz,Szélpál Tamás,Szent László Gimnázium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?