Blogolj!

Most már a nap energiája is segíti a Bajcsy Kórház fenntartását

Dr. Bodnár Attila főigazgató

Sikeresen zárul a Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületein az az egy évig tartó fejlesztés februárban, melynek keretében úgynevezett fotovoltaikus rendszereket építettek ki, írja az intézmény közleménye. Ezek a rendszerek a napenergiát közvetlenül alakítják át elektromos energiává, olyanná, ami megegyezik a szolgáltatótól vásárolt energiával, ellentétben a geotermikus rendszerek által nyújtott hőenergiával. Ez az energia alkalmas a háztartásokban, tehát a kórházépületekben is található mindenféle elektromos berendezés működtetésére.

Kissé bonyolultnak tűnhet ez a megfogalmazás, fontos azonban megérteni, hogy a Bajcsy Zsilinszky Kórház a lehető legjobban használta föl azt a vissza nem térítendő közel 210 millió forintos támogatást, amelyre a Széchenyi 2020 keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Programnál pályázott.

A dr. Bodnár Attila főigazgató mindig az ésszerű takarékosság jegyében igazgatja a rá bízott hatalmas intézményt. A sikeres fejlesztés révén februártól a kórház és rendelőintézet öt épületében – a Maglódi úttól az Egészségház utcai, a Méhes utcai a Ferihegyi úti épületén át – a Balassi Bálint utcai épületig csökkenteni lehet a villamos energia fogyasztását.

Így a fejlesztésben érintett épületek betegei és dolgozói – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtetett intézményben gyógyulnak, dolgoznak. A jelentősen csökkenő energiafelhasználás révén komoly mértékben optimalizálható az intézmények fenntartási költsége.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48872/pics/lead_800x600.jpg
Bajcsy-Zsilinszky Kórház,Dr. Bodnár Attila,Napkollektor,takarékos fenntartás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?